به گزارش مشرق، محمد آشورى شامگاه شنبه
در جلسه بررسى موانع و مشکلات بخش کشاورزى در سالن پیارم بندرعباس ضمن
تبریک بهمناسبت ماه مبارک رمضان و روز جهاد کشاورزی در جمع مدیران سازمان
جهاد کشاورزی هرمزگان اظهار داشت: باید برای حل مشکلات بخش کشاورزی
برنامهریزى شود و بایستى موانع، محدودیتها، مزایا، تنگناها و ظرفیتها
مورد شناسایى قرار گیرد.
وى افزود: برخی اقتصاد مقاومتی را اقتصاد ریاضتی تعبیر میکنند که این یک
تعبیر اشتباه است، اقتصاد مقاومتى، اقتصادى پویا و فعال است و به قدرت داخل
اتکا دارد.
عضو هیأت رئیسه مجلس دهم گفت: ضعف درک مشترک راجع به یک پدیده، یکى از
ایرادات مهم است که در اجراى کلى سیاستها ما را با مشکل مواجه مىسازد.
آشوری به بیان رفع مشکلات کشاورزان توسط مسؤولان اشاره کرد و ادامه داد: باید دید چه میزان درک مشترک در خصوص مسائل کشاورزی و ایجاد گشایش بین مسؤولان اجرای و مجلس وجود دارد تا در مقیاس کلان در بحث قانونگذاری اقدام شود که آن به سیاستهای کلی دولت بستگی دارد و ما میتوانیم نقش اساسی را در جهت قانونمند شدن آن ایفا کنیم. برگزاری این جلسات میتواند به بررسی مشکلات برای رسیدن به یک درک مشترک بین نمایندگان و مسؤولان اجرایی کمک کند.
وی گفت: تامین غذای مردم و عمده استقلال اقتصادی کشور به بخش کشاورزی متصل است، براساس آمار چه در مقیاس کشوری و استانی، حداقل 22 درصد از ظرفیت اشتغال کشور در بخش کشاورزی است و تقریبا 90 درصد اقتصاد کشاورزی بر دوش خود مردم است و برعکس صنعت که 95 درصد آن دولتی است.
نماینده مردم بندرعباس، حاجی آباد، قشم، بندرخمیر و ابوموسی در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اگر سهم کشاورزی از تولید ناخالص 10/6 درصد باشد این سهم بسیار اندک است و باید یک نگاه اساسی به آن شود.
آشوری تصریح کرد: کشاورزان به دلایل مختلفی علاقه به اجرای شیوههای نوین کشاورزی ندارند و این میتواند ضعف در آموزش و یا ضعف سرمایه در گردش و شیوه تامین مالی آن باشد که در این زمینه مجلس قوانینی را تصویب کرده است.
وی ادامه داد: سیاستهای بهرهوری در مصرف آب و الگوی مصرف میبایست توسط کشاورزان اجرا شود و در همین راستا در زمینه آبیاری قطرهای دستاوردهای خوبی حاصل شد و دولت شیوه اجرای خود را از سنتی به نوین تغییر داد که باعث نتایج بسیار خوبی شده است.
عضو هیأت رئیسه مجلس دهم در پایان یادآور شد: در جلسه مشترکی که بنده بههمراه استاندار هرمزگان با آقای نوبخت داشتیم قرار بر این شد که یک تنفس به کشاورزانی که از تسهیلات بانکی استفاده کردهاند داده شود و معاون برنامهریزی رئیس جمهور با استقبال از این طرح تاکید کرد که شرایط کشور ویژه است باید به یکدیگر کمک کنیم تا مشکلات کشاورزان مرتفع شود.